Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

De eerste keer

Een collega vertelt over de vakantie op Ameland. Er waren fietstochten in de duinen, garnalenvang-expedities en de jacht op wat je verder allemaal met een schepnetje achterna kunt zitten, en andere avonturen die je met twee kleine jongetjes beleeft.

Natuurlijk bood het logeren in een vakantiehuisje ook gelegenheid om spannende ontdekkingen te doen. Zo ging de jongste na een paar dagen onderzoeken voor welke geheimzinnige activiteit de grote mensen na het eten toch steeds uit beeld verdwenen.

Ze ontdekten hem toen hij met open mond naar ze stond te staren bij de deur van de keuken.

„Wat dóen jullie?” vroeg hij.

Hij had zijn ouders nog nooit zien afwassen.

Ineke de Jonge

‘Ikje’ inzenden via www.nrc.nl/ik