Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Citaten

„Ik vind dat als je het koningshuis op de hak neemt of er iets spottends mee doet, dan moet het kwaliteit hebben, en smaak. Anders moet je het niet doen.”

Cabaretier Sanne Wallis de Vries, die vaak koningin Beatrix persifleert, in 60 jaar Oranje op tv (NOS), 30 augustus.

„De euro is een zegen voor Europa, onder één voorwaarde: dat men ook de plichten die de euro met zich meebrengt erbij neemt, en niet alleen de lusten.”

Guy Verhofstadt, oud-premier van België en leider van de liberale fractie in het Europarlement, in Zomergasten (VPRO), 28 augustus.

„Als een meerderheid van het parlement wil dat Shell uit Syrië vertrekt, dan denk ik wel dat het kabinet dat aan het bedrijf kan opdragen. Maar de regering zal altijd een appèl doen op de eigen verantwoordelijkheid van Shell. En Shell zal dekking moeten zoeken voor zo’n stap. Het is nogal wat. Het is een vertrouwensbreuk in het zakelijk verkeer met Syrië.”

Hoogleraar bedrijfsethiek Ronald Jeurissen over een boycot tegen Syrië, Trouw, 21 augustus.

„Als nou blijkt dat Nederlandse studenten eigenlijk worden verdrongen op die universiteiten, en er steeds meer buitenlandse studenten binnenkomen, dan doe je het niet goed als regering.”

Tweede Kamerlid namens de SP Jasper van Dijk, in EénVandaag (TROS) over de toename van buitenlandse studenten, 31 augustus.

„Onze cultuursector levert topkwaliteit en we trekken met elkaar meer toeschouwers dan het voetbal. Dus laten we niet doen alsof we ziek zijn, maar wees creatief, haal het geld van links en rechts of als dat niet meer gaat desnoods onder het vloerkleed vandaan.”

Producent Joop van den Ende spreekt in de Amsterdamse Stadsschouwburg, de Volkskrant, 2 september.