Chileens legervliegtuig in zee gestort - vrees voor 21 doden

De Chileense autoriteiten gaven vannacht op een luchtmachtbasis bij Santiago een persconferentie over het ongeval. Foto Reuters / Victor Ruiz Caballero

Een toestel van de Chileense luchtmacht is gisteravond lokale tijd in de Grote Oceaan gestort. De autoriteiten vrezen dat geen van de 21 inzittenden de crash heeft overleefd.

Het vliegtuig was onderweg van hoofdstad Santiago naar het eiland Juan Fernandez in de Grote Oceaan. Aan boord waren drie bemanningsleden en achttien passagiers, waaronder de crew van de populaire tv-journalist Felipe Camiroaga. Hij ging naar Juan Fernandez om met zijn team verslag te doen van de gevolgen van een zware aardbeving die daar eind februari plaatsvond.

Het Chileense ministerie van Defensie zei gisteravond in een verklaring dat het vliegtuig op zo’n 670 kilometer van de kust in zee is gestort. Toen het toestel Juan Fernandez naderde verdween het van de radar en ging het contact met de luchtverkeersleiding verloren. De Chileense luchtmacht en marine zijn direct een grote zoekactie naar het toestel begonnen. De burgemeester van het Juan Fernandez, Leopoldo Gonzalez, zei vannacht tegen tv-zender TVN dat resten van het toestel zijn gevonden op zee.


Grotere kaart weergeven