Bush doet boekje open over hoe hij 11 september beleefde

George W. Bush was president toen de Verenigde Staten op 11 september 2001 werden getroffen door de dodelijkste terreuraanslagen ooit. In een interview met National Geographic vertelt hij morgenavond hoe hij die zwarte dag persoonlijk beleefde.

Bush vertelt zijn eigen verhaal en begint met het moment dat hij in de ochtend gaat joggen voordat hij een bezoek brengt aan een school, waar hij voor het eerst hoorde dat Amerika werd aangevallen. National Geographic belooft “openhartige details en persoonlijke ervaringen over de slopende uren en stressvolle dagen na de aanslagen”. Ook zegt de zender nooit eerder vrijgegeven archiefbeelden uit de bibliotheek van Bush te zullen vertonen.

In onderstaande preview noemt Bush 11 september 2001 een “monumentale dag” die zijn presidentschap voorgoed veranderde:

“11 september veranderde mijn presidentschap. Ik werd van een president die primair gefocust was op binnenlandse thema’s een oorlogspresident. Dat was iets dat ik nooit had voorzien en wat ik ook nooit had gewild.”

Het interview wordt morgenavond om 21 uur Nederlandse tijd uitgezonden.