Bolkestein wil Griekenland uit eurozone

Frits Bolkestein bij Nieuwsuur.

Frits Bolkestein wil dat Griekenland zo snel mogelijk uit de eurozone stapt. Als dat niet gebeurt, wordt de eurocrisis alleen maar erger. Dat zei de voormalig VVD-leider zojuist in Nieuwsuur.

“Griekenland moet uit de euro. Dat moeten ze doen omdat het alternatief alleen maar erger is”, zo stelt Bolkestein. De EU moet wel doorgaan met de financiële steun op Griekenland, maar wel op voorwaarde dat zij uit de euro stappen. “Wij steunen op voorwaarde. Zo verder doormodderen is een heilloze zaak.”

Bolkestein denkt niet dat Europa zich moet verenigen in een federatie zoals dat in de Verenigde Staten gebeurt. Een Verenigde Staten van Europa zit er volgens hem niet in. “Daar is helemaal geen behoefte aan”, zegt hij. Dat veel Europese landen zich desondanks niet aan de regels houden, vindt hij een groot probleem.

Bekijk hier het hele interview (vanaf 13:10).