'Bij het afscheid voelde ik even hoe tenger ze is'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Job en Titia.

Voor:

Job: „Ik heb van mijn negende tot mijn 32ste in Zuid-Afrika gewoond. Die jaren hebben me gevormd. Ik ben met het apartheidsregime in aanvaring gekomen en heb ellendige tijden meegemaakt. Als ik een vrouw ontmoet, komt mijn verleden altijd ter sprake.”

Titia: „Drie jaar geleden kwam er een onverwacht einde aan een heftige relatie. Dat was een schok, maar mijn zelfvertrouwen heeft er geen grote deuk van gekregen – ik pakte mijn eigen leven zo weer op.”

Hij: „Vrouwen van boven de veertig die lekker in hun vel zitten zijn zeldzaam. Tachtig procent heeft wel een of ander complex, en hoopt dat een man ze ervan verlost. Ik heb dat wel geprobeerd, maar het gaat niet. Je kunt het alleen zelf. Nu denk ik: ‘Ga even lekker mediteren’.”

Zij: „Ik heb vaak genoeg leuke kliks met mensen, maar met een relatie ben ik nu niet zo bezig. Een lat zou ik wel willen, met een man die wat te vertellen heeft.”

Hij: „Ik zoek een stukje land om een huisje op te bouwen en een vrouw die daarbij past. Ik wil naar het Oostblok, daar is het goedkoper. Als ik verliefd word op een Nederlandse gaat ze gewoon mee. Of ik verander mijn plannen voor haar.”

Na

Hij: „Ze was slank en licht, een ballettype. Ik moest een beetje wennen aan haar gegroefde gezicht.”

Zij: „Hij zag er leuk uit, gelukkig – je weet toch niet wie er op je af zal komen. Hij betaalde onze drankjes bij het buffet. Mijn bedoeling was om samsam te doen, maar hij had een sapje en ik een spaatje, dus ik hoef me niet schuldig te voelen.”

Hij: „Ze was eerst een beetje schichtig, het duurde tien minuten voordat ik haar echt in de ogen kon kijken. Maar ze verschool zich niet. Ze vertelde vrijuit over haar leven.”

Zij: „Hij was aardig, rustig, een beetje onzeker. Hij zei dat hij loodgieter is. Dat vind ik prima. Het belangrijkste is of iemand inhoud heeft, en of je met elkaar kunt lachen.”

Hij: „Ze vroeg niet te veel. Ze is intuïtief, denk ik.”

Zij: „Hij zei luchtig van ‘Nee, kinderen, dat hoefde niet voor mij’, maar volgens mij was hij daar best verdrietig over. Maar hij lijkt me ook een vrijbuiter. Hij vertelde dat hij binnenkort voor drie maanden naar Oekraïne vertrekt om daar zijn favoriete dames van een datingsite te ontmoeten. Zijn leven biedt meer ruimte voor avontuur dan het mijne.”

Hij: „Bij het afscheid rustte mijn hand even op haar rug en voelde ik hoe tenger, hoe slank ze was.”

Zij: „Hij wilde graag telefoonnummers uitwisselen en zei dat hij na Oekraïne zou bellen – ‘áls ik terugkom’, voegde hij bij wijze van grapje toe. Ik lachte, een beetje opgelucht. Ik weet nog niet wat ik van hem vind.”

Hij: „Ik heb haar thuis meteen ge-sms’t dat ik haar al een beetje miste. Ik heb er nog niks op gehoord.”

Meedoen aan deze rubriek? Ga naar: paiq.nl/lux