Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Atletiek

Amerikaan Phillips voor vierde keer wereldkampioen verspringen

In this combo image made from six photos, top from left, Germany's Christian Reif, USA's Will Claye, Australia's Mitchell Watt, bottom from left, South Africa's Luvo Manyonga, Russia's Aleksandr Menkov, and Portugal's Marcos Chuva compete in the Men's Long Jump final at the World Athletics Championships in Daegu, South Korea, Friday, Sept. 2, 2011. (AP Photo/David J. Phillip)
In this combo image made from six photos, top from left, Germany's Christian Reif, USA's Will Claye, Australia's Mitchell Watt, bottom from left, South Africa's Luvo Manyonga, Russia's Aleksandr Menkov, and Portugal's Marcos Chuva compete in the Men's Long Jump final at the World Athletics Championships in Daegu, South Korea, Friday, Sept. 2, 2011. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Zes keer de landing van een verspringer bij de WK atletiek in Zuid-Korea. De Amerikaan Dwight Phillips, niet op de foto’s, won met een afstand van 8.45 meter. Hij was al eerder de beste op het onderdeel verspringen bij de WK’s van 2003, 2005 en 2009 en bij de Olympische Spelen van 2004. De Australiër Mitchell Watt, op de foto bovenaan rechts, eindigde als tweede met een sprong van 8.33 meter. Het brons was voor Ngonidzashe Makusha uit Zimbabwe met 8.27 meter. Foto AP

WK atletiek: Economie/ Sport pagina 24 en 25