achter het stuur

Dj Dennis van der Geest (1975), de oud-judoka.

haarlem dennis van der geest foto rien zilvold
haarlem dennis van der geest foto rien zilvold

Wat was uw eerste auto?

„Een gloednieuwe Volkswagen Golf. Ik presteerde al op jonge leeftijd vrij goed en via de sportkoepel NOC*NSF kregen Olympische sporters een auto. Ik heb altijd in gesponsorde auto’s gereden. Mijn eerste eigen auto kocht ik pas op m’n 29ste. Een gebruikte Porsche 911.”

Wat rijdt u nu?

„Een Opel Insignia V6 en die klassieke Porsche 911. Voor de kenners, een 964, met een luchtgekoelde motor en de nog rechtop staande koplampen. Ik rij er eigenlijk te weinig mee, misschien verkoop ik hem binnenkort. Dan wil ik zo’n mooie oude Ford Mustang.”

In hoeveel keer afrijden heeft u uw rijbewijs gehaald?

„In één keer. Ik kreeg van mijn vader meteen zijn gloednieuwe BMW 528i mee om dat rijbewijs te gaan ophalen op het gemeentehuis. Normaal moest je vader dan heenrijden en jij, met je nieuwe rijbewijs op zak, terug. Maar daar had die ouwe geen tijd voor.”

In welke auto wilt u absoluut niet gezien worden?

„Een Suzuki Alto, maar het is de vraag of ik daar überhaupt in pas. En de Ferrari Testarossa. Ik ben twee meter en weeg 125 kilo. Als ik dan ook nog in een Testarossa ga zitten… Sowieso is die Ferrari te veel jaren tachtig. Daar heb ik niets mee, ook niet met de muziek uit die tijd.”

Te hard rijden of toch maar te laat komen?

„Ik ben zo iemand die te hard rijdt en dan toch nog te laat komt.”

Als ik minister van Verkeer was dan zou ik…

„…’s nachts de maximumsnelheid verhogen. Ik kreeg laatst een enorme bon omdat ik om kwart over twee ’s nachts 130 had gereden. Je mocht er 100, maar ik reed daar helemaal in m’n eentje. Zoiets begrijpt niemand.”