Wikileaks publiceert geheime nummers Beatrix en Balkenende

Wikileaks heeft de geheime telefoonnummers van onder meer paleis Noordeinde en oud-premier Jan-Peter Balkenende online gezet. Ook het nummer van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot en vele andere hoogwaardigheidsbekleders zijn gepubliceerd.

Twitter avatar wikileaks WikiLeaks Full, unencrypted, Cablegate2 archive:

Cut and paste the following URL into a “magnet” compatible Bittorrent (cont) http://t.co/hEKswNd

GeenStijl heeft directe links geplaatst naar de documenten waarin de nummers te vinden zijn. Gisteren ontstond er al commotie toen bleek dat 251.000 ongeredigeerde cables van Wikileaks te downloaden zijn. Journalisten van The Guardian geven in het boek ‘WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy’, dat al in februari uitkwam, een wachtwoord dat ze van Assange kregen.