Sharapova uitgeschakeld op US Open

Caption: Maria Sharapova of Russia reacts to a point during her women's third round match against Flavia Pennetta of Italy at the 2011 US Open tennis tournament on September 2, 2011 in New York. Pennetta won 6-3, 3-6, 6-4. AFP PHOTO/DON EMMERT
Caption: Maria Sharapova of Russia reacts to a point during her women's third round match against Flavia Pennetta of Italy at the 2011 US Open tennis tournament on September 2, 2011 in New York. Pennetta won 6-3, 3-6, 6-4. AFP PHOTO/DON EMMERT Een teleurgestelde Maria Sharapova. Zij werd vandaag door de Italiaanse Flavia Pennetta uitgeschakeld op de US Open. Foto AFP / Don Emmert

Maria Sharapova is vanavond in de derde ronde van de US Open verrassend uitgeschakeld. De winnares van 2006 moest haar meerdere erkennen in Flavia Pennetta.

De Italiaanse nummer 26 van de plaatsingslijst was in drie sets te sterk voor de Russische nummer drie van de wereld: 6-3, 3-6, 6-4. Pennetta ontmoet in de vierde ronde op de Chinese Shuai Peng die Julia Görges uit Duitsland in twee sets versloeg: 6-4, 7-6 (1).

Vera Zvonareva bereikte wel de vierde ronde. De als tweede geplaatste Russin versloeg de Spaanse Anabel Medina Garrigues in twee sets: 6-4, 7-5. De verliezend finaliste van vorig jaar stuit nu op Duitse Sabine Lisicki die Irina Falconi uit Amerika slechts een game gunde: 6-0, 6-1.