Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Parodie: Gérard Depardieu wil gewoon zijn everzwijn

De honger van Obelix is ook tijdens vluchten moeilijk te stillen

Gérard Depardieu heeft in een recent filmpje het plasincident waarin hij onlangs was verwikkeld, gereconstrueerd. De Franse acteur kon twee weken geleden tijdens de aanvang van een vlucht vanwege een prostaatprobleem zijn blaas niet langer in bedwang houden en plaste, aangezien hij zijn stoel niet mocht verlaten, deels in een fles, deels in het gangpad.

In het nu verschenen satirische filmpje (in het Frans) bootst Depardieu de gang van zaken na, maar dan als zijn alter ego Obelix. En in plaats van een volle blaas, is het nu de lege maag die hem parten speelt. Wanneer de gulzige kindervriend weigert in zijn stoel te blijven zitten, springt het beeld op zwart. “Deze video werd in de zwarte doos van het vliegtuig teruggevonden”, luidt de eindboodschap: