Michael Albasini wint dertiende etappe in de Vuelta

Switzerland's Michael Albasini of HCT Highroad team celebrates on the podium after winning the 13th stage of the Tour of Spain, a 158,2km stage ride from Sarria to Ponferrada, on September 2, 2011. AFP PHOTO / Jaime REINA
Switzerland's Michael Albasini of HCT Highroad team celebrates on the podium after winning the 13th stage of the Tour of Spain, a 158,2km stage ride from Sarria to Ponferrada, on September 2, 2011. AFP PHOTO / Jaime REINA Michael Albasini viert zijn overwinning op het podium. Foto AFP / Jaime Reina

De Zwitsere HTC-renner Michael Albasini is zojuist als over de finish gekomen. In een spannende eindsprint liet hij Eros Capecchi (Liquigas) en Daniel Moreno (Katusha) achter zich.

De dertiende etappe ging van start in Saria en eindigde in Ponferrada. Daartussen lagen 158 kilometers met drie beklimmingen van de derde en twee van de eerste categorie. De Fransman David Moncoutié wist bergop de meeste punten te verzamelen. Hij neemt de blauwe bolletjestrui van Montaguti over.

Kenmerkend voor de tocht van vandaag was de grote kopgroep die al vroeg in de race ontstond. Een gezelschap variërend van twintig tot dertig man, onder wie veel grote namen, reed tot kort voor de eindstreep in Ponferrada vooraan.

De rode leiderstrui blijft voorlopig om de schouders van de Brit Bradley Wiggins. Morgen wacht de renners een pittige bergrit van Astorga naar Somiedo.