Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

In de Boekenbijlage deze week

In de Boekenbijlage, die elke vrijdagmiddag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt, deze week: Een bespreking van de pas verschenen biografie en bloemlezing over de merkwaardige conservatief en schrijver F.B. Hotz. In het nieuws: Aankomende zaterdag wordt het nieuwe boekenseizoen feestelijk geopend op Manuscripta. In deze boekenbijlage een leeslijst voor het najaar: wat verschijnt er dit nieuwe

In de Boekenbijlage, die elke vrijdagmiddag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt, deze week:

Een bespreking van de pas verschenen biografie en bloemlezing over de merkwaardige conservatief en schrijver F.B. Hotz.

In het nieuws: Aankomende zaterdag wordt het nieuwe boekenseizoen feestelijk geopend op Manuscripta. In deze boekenbijlage een leeslijst voor het najaar: wat verschijnt er dit nieuwe seizoen en waar verheugt de redactie zich op?

Een interview met schrijver en conceptueel kunstenaar Tom McCarthy over zijn onlangs in het Nederlands vertaalde roman C.

Militair historicus Van Creveld gooit in zijn nieuwe boek de knuppels in het hoenderhok van de luchtmacht.

Recensies:  De nieuwe Rasha Peper, de tweede roman van Rik Launspach Man Meisje Dood  en het derde deel van Tolstojs autobiografie. Deze week een groot muizenhuis met honderd kleine kamertjes in beeld en een biografie van de vrouw met een luchtje: Coco Chanel.