Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

VS voorzien geen nieuwe aanslagen op 9/11

De Amerikaanse Minister van Binnenlandse Veililgheid Janet Napolitano voorziet geen nieuwe aanslagen

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano heeft vandaag gezegd dat er geen aanwijzingen zijn dat terreurnetwerk al-Qaeda op 11 september, exact tien jaar na de aanslag op de Twin Towers, een nieuwe aanslag heeft beraamd.

Napolitano voegde daaraan toe dat de Verenigde Staten desondanks extra waakzaam blijven. In een verklaring liet zij weten:

“Er is geen specifieke of geloofwaardige informatie beschikbaar dat al-Qaeda of haar bondgenoten aanslagen tijdens de tiende verjaardag van 9/11 beraamt. We blijven in staat van verhoogde waakzaamheid en hebben veiligheidsmaatregelen genomen om eventuele acties tegen de Verenigde Staten op te sporen en te voorkomen.”

Eerder deze week liet minister Napolitano weten dat de Verenigde Staten op dit moment ‘categorisch veiliger’ is dan vóór 9/11: