Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

De kortste trein ter wereld?

Deze video slaat momenteel op hol op internet. Voor zover terug te zoeken is de bron het Japanse videoblog Henteko.net. De beschrijving brengt ons europeanen niet veel verder dan dit dit “waarschijnlijk” een treinstelletje is dat op de Tōkyū Ikegami lijn rijdt. Voor de volledigheid: dat is een traject tussen de wijken Shinagawa en Ōta in Tokio.

Grote vraag is natuurlijk: nep of echt? Let op de passant die aan de overkant vanaf rechts de straat oversteekt en voor de spoorboom moet wachten.