Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Bezuinigingen op bijstand Rotterdam onvoldoende

De maatregelen van de gemeente Rotterdam om een tekort op de bijstandsbegroting te dichten blijken onvoldoende te zijn. De gemeente moet waarschijnlijk nog meer bezuinigen op de bijstand.

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC), meldt RTV Rijnmond.

De gemeente had eerder dit jaar de bezuinigingen aangekondigd, maar die blijken 18,5 miljoen euro minder op te leveren dan gedacht. De kans bestaat dat om het begrotingstekort te dichten nog meer gesneden moet worden in de bijstandsuitkeringen.

Het Rotterdamse college wilde dit jaar zo’n 29 miljoen euro bezuinigen op de bijstand en nog eens 87 miljoen euro in 2012. Volgens PwC is het echter haalbaar om maar vijf tot tien miljoen euro dit jaar en veertig tot tachtig miljoen euro volgend jaar te bezuinigen. Toch geeft het adviesbureau de maatregelen een goede beoordeling. Marco Florijn, de wethouder van sociale zaken, gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te bezuiningen.