Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Taal

Paddenstoelenhunt: de boswachter spreekt

Temidden van de taalkundige commotie over de vraag of je het paddenstoelen zoeken als hunten zou mogen betitelen, was er ook een reactie waarin de relatie tussen het paddenstoelen plukken en de boswachter werd aangesneden. Nu had ik de boswachter ter plekke ook geraadpleegd over deze kwestie, dus die videoboodschap wil ik er graag aan toevoegen. Al was het maar om de culinair geïnteresseerde paddestoelenzoekers een hart onder de riem te steken, want er is op dit punt nogal wat bangmakerij. Onlangs sprak ik een kok die aanstalten maakte om een paddenstoel te plukken en door een campinghouder ter plekke werd gewaarschuwd dat hij een boete van 1500 euro riskeerde. Of de taalpuristen blij zullen zijn met boswachter Jeroen Glissenaar is zeer de vraag, niet alleen spreekt ook hij over het paddenstoelenhunten, hij houdt zich te Arnhem ook nog eens bezig met urban forestry….