Leden Libische interim-regering nemen geen zitting in nieuw kabinet

President Sarkozy (R), voorzitter van de Libische Nationale Overgangsraad Mustafa Abdel Jalil (C), en Mahmoud Jibril (L), regeringsleider van de raad, op de conferentie in Parijs. Foto Reuters / Benoit Tessier
President Sarkozy (R), voorzitter van de Libische Nationale Overgangsraad Mustafa Abdel Jalil (C), en Mahmoud Jibril (L), regeringsleider van de raad, op de conferentie in Parijs. Foto Reuters / Benoit Tessier President Sarkozy (R), voorzitter van de Libische Nationale Overgangsraad Mustafa Abdel Jalil (C), en Mahmoud Jibril (L), regeringsleider van de raad, op de conferentie in Parijs. Foto Reuters / Benoit Tessier

De leden van de Libische Nationale Overgangsraad, de interim-regering van Libische rebellen, zullen de komende vier jaar geen politieke ambten gaan bekleden in het land. Dat zei een woordvoerder van de raad op de internationale conferentie over de toekomst van Libië in Parijs.

“Voor een looptijd van vier jaar zullen er geen politieke rollen zijn weggelegd voor leden van de Nationale Overgangsraad,” aldus de woordvoerder Mahmoud Shammam.