Weer

Het is vandaag de laatste dag van een tegenvallende meteorologische zomer. Het was in De Bilt de op een na natste sinds het begin van de metingen in 1901.

De eerste paar dagen van september beginnen meteen goed, onder invloed van een hogedrukgebied. Dat ligt nu boven de Britse eilanden en schuift via Nederland naar het oosten om vrijdag boven Oost-Europa aan te komen. Aan de westflank daarvan komt vrijdag en zaterdag warme lucht van boven Frankrijk het land binnen.

Vanavond en vannacht winnen opklaringen terrein en blijft het droog. Het wordt fris met in het binnenland 7 tot 9 graden.

Morgen begint dus koel maar op de meeste plekken met zon. Over het noorden van het land trekken vanaf de Noordzee wolken die soms wat regen brengen. Ook ontstaan ’s middags landinwaarts tijdelijk meer wolken, maar die lossen in de avond weer op. Het is dus vrijwel overal een vriendelijke en, vooral langs de westkust, grotendeels zonovergoten dag. Bij weinig wind wordt het 16 graden in Friesland tot 20 graden in Limburg.

Vrijdag en zaterdag worden warmer, met in het binnenland op steeds meer plaatsen 25 graden. Zondag arriveren regen- en onweersbuien.