Verliest de eredivisie toch Bryan Ruiz?

Misschien wel de meest gewilde speler uit de eredivisie heeft daags voor het sluiten van de transferperiode toch nog een nieuwe club gevonden. Zo lijkt het althans, na de gesprekken gisteren en vandaag tussen FC Twente-sterspeler Bryan Ruiz en de Engelse club Fulham in Londen.

La Comadreja (de Wezel) had in zijn eerste seizoen bij FC Twente een belangrijk aandeel bij het binnenhalen van de eerste landstitel in de clubhistorie. De rechtsbuiten uit Costa Rica scoorde in het seizoen 2009/2010 in totaal 24 keer in de eredivisie, waaronder de 1-0 in het kampioensduel tegen NAC. Vorig jaar kwam hij tien keer tot scoren.

Vorige maand besliste hij het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Zijn lobje in de eerste thuiswedstrijd van FC Twente tegen AZ dit seizoen was misschien wel zijn laatste hoogstandje voor de Enschedese club. De twee kopdoelpunten in de wedstrijden tegen Benfica waren niet voldoende om Twente de Champions League binnen te loodsen.

Bij Fulham treft de Costa Ricaan de Nederlandse trainer Martin Jol. Over twee weken speelt de Londense club in de groepsfase van de Europa League thuis tegen FC Twente. Ruiz zal die wedstrijd moeten toekijken als hij voor Fulham tekent, aangezien hij al Europese wedstrijden heeft gespeeld voor Twente.