Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Venus Williams trekt zich wegens blessure terug van US Open

Williams afgelopen maandag in actie in haar eersterondepartij op de US Open tegen de Russische Vesna Dolonts. Foto Reuters / Eduardo Munoz

Venus Williams heeft zich vanavond afgemeld voor haar tweederondepartij op de US Open. Dat meldt de organisatie van het Amerikaanse grandslamtoernooi. Williams moest tegen de als 22e geplaatste Duitse Sabine Lisicki spelen, maar die gaat nu zonder te spelen door naar de derde ronde. Het is nog onduidelijk wat Venus mankeert.

Williams (wiki) is tweevoudig winnares van de US Open. Ze was de sterkste in twee opeenvolgende jaren: in 2000 en 2001. In 1999 en 2009 won ze samen met haar zus Serena het dubbelspeltoernooi in New York.

Ook voor de als achtste geplaatste Marion Bartoli is de US Open voorbij. De jonge Amerikaanse Christina McHale was daarvoor verantwoordelijk. Nadat ze de eerste set in een tiebreak had gewonnen, denderde McHale door naar een 7-6 (2), 6-2 zege. In de derde ronde treft ze Maria Kirilenko (25). Die Russin won met 6-1, 6-2 van landgenote Vera Dushevina.

Ook Vera Zvonareva bereikte de derde ronde op Flushing Meadow. De verliezend finaliste van vorig jaar had haar handen vol aan Kateryna Bondarenko uit Oekraïne. De als tweede geplaatste Russin won uiteindelijk met 7-5, 3-6, 6-3.

Robin Haase bereikt tweede ronde na overwinning op Portugees

Robin Haase plaatste zich eerder vanavond voor de tweede ronde van de US Open. De Nederlandse tennisser, die de laatste weken in grootse vorm is, klopte de Portugees Rui Machado met 6-0, 6-4, 6-4.