transfernieuws

Eljero Elia is in Turijn voor onderhandelingen met Juventus. De vleugelaanvaller wil weg bij Hamburger SV. De twee clubs hebben onderling al een akkoord bereikt over de transfer. Elia was in Noordwijk waar hij zich met Oranje voorbereidde op de EK-kwalificatieduels met San Marino (vrijdag) en Finland (dinsdag). Maar hij heeft het trainingskamp verlaten.

Arsenal heeft de Zuid-Koreaanse spits Chu-Young Park overgenomen van AS Monaco. In drie seizoenen scoorde de 26-jarige aanvoerder van de Zuid-Koreaanse nationale ploeg 25 keer in 91 wedstrijden voor de club uit de Franse Ligue 1. Arsenal heeft verdediger Armand Traoré verkocht aan Queens Park Rangers.

SC Heerenveen heeft zich versterkt met rechtsbuiten Rajiv van La Parra. De twintigjarige aanvaller tekent een contract tot het einde van het seizoen. De Rotterdammer komt transfervrij over van Caen uit de Franse Ligue 1. Hij deed de jeugdopleiding bij Feyenoord.

Vitesse heeft met Ulises Davila opnieuw een huurling van Chelsea binnengehaald. De twintigjarige aanvallende middenvelder uit Mexico tekende vorige week een vijfjarig contract bij Chelsea en werd gisteren door Vitesse vastgelegd. De club uit Arnhem huurt Davila voor één seizoen. Vorige week huurde Vitesse al de Tsjechische verdediger Tomas Kalas van Chelsea.

PSV heeft het Uruguayaanse talent Ruben Betancourt vastgelegd, voor vier seizoenen. De achttienjarige aanvaller, die met zijn voornaam Ruben op het shirt zal spelen, is afkomstig van Danubio uit zijn vaderland. De jeugdinternational is de eerste Uruguayaan bij PSV.