In beeld

Tomatengevechten in het Spaanse stadje Bunol

La Tomatina heet het. Het jaarlijkse feest in het Spaanse plaatsje Bunol bij Valencia waar de inwoners elkaar op de laatste woensdag van augustus met tomaten te lijf gaan. Het verhaal wil dat het fenomeen in 1944 ontstond, toen ruziënde jongeren tomaten uit een groentekraam pakten om elkaar te bekogelen. In 1959 werd La Tomatina een officieel toegestaan feest. Vandaag was het weer zover en vlogen in Bunol de tomaten in het rond.
AFP / German Garcia
AFP / German Garcia
AFP / German Garcia
AFP / German Garcia
AFP / German Garcia
Reuters / Heino Kalis
AFP / German Garcia
AFP / German Garcia
Reuters / Heino Kalis
AFP / German Garcia
AP / Alberto Saiz
Reuters / Heino Kalis
AP / Alberto Saiz
AP / Alberto Saiz
Reuters / Heino Kalis
Reuters / Heino Kalis
AP / Alberto Saiz