Slechts een lichte zwelling

Tucson. De 86-jarige Leroy Luetscher was in de tuin aan het werk toen hij per ongeluk zijn snoeischaar liet vallen. Toen hij zijn schaar wilde oppakken, verloor hij zijn evenwicht. Zoals te zien op de CT-scan ging het ene handvat via zijn oogkas zijn hals in, terwijl de rest uit zijn oog stak. In het academisch ziekenhuis van Tucson in Arizona hebben chirurgen de schaar verwijderd en zijn oog hersteld. Inmiddels is het ongeluk vier weken geleden. De artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen. Luetscher heeft slechts last van een lichte zwelling en hij ziet dubbel. In this image provided by the University Medical Center in Tucson, a CT scan shows a pair of pruning shears embedded in the head of an 86-year-old Green Valley, Ariz., man before it was removed by Medical Center surgeons in Tucson on July 30, 2011. Leroy Luetscher was accidentally impaled through his eye socket after falling on the shears while working in his yard, the handle penetrating his eye socket and reaching down into his neck. He is expected to make a full recovery. (AP Photo/University Medical Center,Tucson, Arizona)

De 86-jarige Leroy Luetscher was in de tuin aan het werk toen hij per ongeluk zijn snoeischaar liet vallen. Toen hij de schaar wilde oppakken, verloor hij zijn evenwicht. Zoals te zien op de CT-scan ging het ene handvat via zijn oogkas zijn hals in, terwijl de rest uit zijn oog stak.

In het academisch ziekenhuis van Tucson in Arizona hebben chirurgen de schaar verwijderd en zijn oog hersteld. Inmiddels is het ongeluk vier weken geleden. De artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen. Luetscher heeft slechts last van een lichte zwelling en hij ziet dubbel.

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad