Robin Haase klopt Portugees en bereikt tweede ronde US Open

Haase vorige week in actie tijdens de Winston-Salem Open, een voortoernooi van de US Open. Foto Streeter Lecka / AFP via Getty Images

Robin Haase heeft vanavond de tweede ronde van de US Open bereikt. De Hagenaar, die de laatste weken in grootse vorm is, klopte de Portugees Rui Machado met 6-0, 6-4, 6-4. Daar had Haase 91 minuten voor nodig. In de volgende ronde treft Haase de winnaar van de partij tussen de als vierde geplaatste Andy Murray en Somdev Devvarman.

Haase begon uitstekend aan zijn partij en won de eerste set in 21 minuten zonder een game af te staan. In het tweede bedrijf deed Machado het beter, maar op 5-4 sloeg Haase toch toe. Ook in de derde set brak Haase als eerste, maar de Portugees maakte die break weer goed. Op 5-4 pakte Haase echter zijn zesde break en daarmee de partij.