Nieuw Amsterdam neemt Ailantus over

Het Nederlandse uitgeverslandschap blijft in beweging. Uitgeverij Nieuw Amsterdam neemt op 1 september de literaire uitgeverij Ailantus over. Dat maakten de bedrijven vandaag bekend. “Nieuw Amsterdam zoekt groei en verbreding, met name in de portfolio vertaalde fictie,” verklaart commercieel directeur Carla de Jong aan Boekblad. “Met de komst van Ailantus slaan we meteen een grote slag: we

Het Nederlandse uitgeverslandschap blijft in beweging. Uitgeverij Nieuw Amsterdam neemt op 1 september de literaire uitgeverij Ailantus over. Dat maakten de bedrijven vandaag bekend.

“Nieuw Amsterdam zoekt groei en verbreding, met name in de portfolio vertaalde fictie,” verklaart commercieel directeur Carla de Jong aan Boekblad. “Met de komst van Ailantus slaan we meteen een grote slag: we krijgen er auteurs en titels van hoge kwaliteit bij. En met Lidewijde halen we een zeer ervaren uitgeefster in huis die een enorm netwerk en grote creatieve energie heeft.”

Ailantus begon in 2007 binnen Boom Uitgevers Amsterdam, onder het roer van uitgeefster Lidewijde Paris. De uitgeverij heeft inmiddels bekendheid verworven met schrijvers als David Mitchell, Carla Guelfenbein, Blake Morrison, Jean-Marie Blas de Roblès en Lawrence Hill. Paris treedt toe tot de directie van Nieuw Amsterdam, een uitgeverij die bestaat sinds 2005 en auteurs als Claudia de Breij, Harold Hamersma en Maarten van Rossem onder zijn hoede heeft.  De naam ‘Ailantus’ verdwijnt.

    • Dirk Leyman / De Papieren Man