Matavz verruilt FC Groningen voor PSV - Elia naar Juventus

Eljero Elia, hier nog in het shirt van de Duitse club HSV, vertrekt naar het Italiaanse Juventus. Vanavond sluit de internationale transfermarkt en veel clubs proberen op de valreep nog zaken te doen. Foto AFP / Odd Andersen

Tim Matavz krijgt op de valreep toch zijn gewenste transfer naar PSV. De Eindhovenaren hebben met zijn werkgever FC Groningen een akkoord bereikt over de transfersom, meldt de club. De 22-jarige Sloveen hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden.

PSV heeft nu een arts naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana gestuurd, waar Matavz momenteel met de nationale ploeg in voorbereiding is op het EK-kwalificatieduel met Estland van vrijdag. De spits heeft zelf al een akkoord met PSV over een contract voor vijf seizoenen.

Gisteren leek een transfer van Matavz nog te zijn afgeketst. PSV en Groningen onderhandelen al wekenlang over een transfer van de Sloveen, die de nieuwe aanvalsleider in Eindhoven moet worden.

Oranje-international Elia naar Juventus

Eljero Elia vertrekt definitief naar Juventus. De 24-jarige international heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de Italiaanse topclub. Hij komt over van Hamburger SV, waar hij sinds 2009 voor speelde. De transfersom bedraagt negen miljoen euro. Afhankelijk van Juventus’ sportieve prestaties kan HSV in de toekomst mogelijk nog een miljoen tegemoetzien.

Voor het televisiekanaal van de Italiaanse club reageerde Elia op zijn overgang:

Transferperiode sluit om middernacht - nog veel geruchten

Vanavond om 0:00 sluit de internationale transferperiode, waardoor veel clubs vlak voor de deadline nog zaken proberen te doen. FC Twente-spits Bryan Ruiz lijkt alsnog naar de Londense club Fulham te vertrekken, waardoor de club uit Enschede eventuele vervangers ziet in Leroy Fer (Feyenoord) en Luciano Narsingh (SC Heerenveen). De transfers zouden dan dus wel in de komende uren moeten worden afgerond.

Voetbal International houdt hier de laatste transferberichten bij.

    • Peter Zantingh