Honderd jaar mode, honderd seconden, honderd outfits

Centre

Dit is een promofilmpje voor een nieuw oost-Londens winkelcentrum, maar dat mag je weer vergeten. Het gaat om de honderd jaar aan uitgebeelde modetrends, in honderd seconden en honderd outfits, in één dans. Erg fraai.

Alhoewel, meteen weer vergeten? Er is nogal wat te doen om Westfield Stratford City, het winkelcentrum dat op 13 september in de Londense wijk East End geopend wordt en waar bovenstaand filmpje voor gemaakt is. Onze correspondent in Engeland, Titia Ketelaar, legt uit:

“Het ligt aan het Olympisch terrein en de enige manier om volgende zomer tijdens de Spelen het Olympisch park te bereiken, is door het winkelcentrum. Iedereen die op het station aankomt, móét langs de winkels. Slim plan wellicht, omdat de relatief arme wijk de impuls goed kan gebruiken, maar het roept uiteraard ook veel weerstand op.”

    • Peter Zantingh