Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Geen sprake van beschietingen op A1 en A12

De zogenoemde snelwegschutter sloeg vandaag niet opnieuw toe. Zowel op de A1 als op de A12 sneuvelde vandaag een achterruit, maar dat was het gevolg van steenslag, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Gisteren gingen nog ruiten van auto’s kapot op de A4 ter hoogte van Leidschendam en de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel.

Sinds begin augustus sneuvelden ruim dertig voertuigen op snelwegen in Nederland. Justitie heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip. Om hoeveel daders het gaat is onduidelijk.