Fer toch van Feyenoord naar FC Twente, PSV’er Bakkal vervanger

Sinds zijn debuut in 2007 speelde Leroy Fer 99 competitiewedstrijden in het eerste van Feyenoord en was daarin goed voor twaalf doelpunten. Tot nu toe kwam hij tot één interland. Foto NRC / Bas Czerwinski

FC Twente heeft zich dan toch weten te versterken met Leroy Fer van Feyenoord. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt 5 miljoen euro voor de middenvelder die volgende zomer transfervrij zou zijn. Het bedrag kan nog oplopen door bonussen.

De Tukkers weigerden de hele zomer te voldoen aan de hoge vraagprijs voor Fer. Maar Feyenoord hield voet bij stuk en leek een van zijn beste spelers liever volgend jaar gratis weg te zien lopen, dan genoegen te nemen met een bedrag onder de 5 miljoen.

Rotterdammers huren Bakkal en spits Guidetti

Leroy Fer zelf was al enige tijd duidelijk geweest: hij wilde naar Twente, maar legde zich erbij neer dat de clubs tot vandaag geen akkoord hadden bereikt. Zaakwaarnemer Rob Jansen zei vanochtend in het AD nog dat de transfer van de baan was. Feyenoord huurt de Zweedse spits John Guidetti, die eerder een overgang naar Twente afzegde, voor een jaar van Manchester City.

Otman Bakkal van PSV wordt eveneens gehuurd door de Rotterdammers, meldt VI. Hij moet de opvolger worden van Fer. De Eindhovenaren wilden de middenvelder uit eigen jeugd het liefst verkopen. Met Red Bull Salzburg was hierover al een akkoord bereikt. Bakkal koos echter voor een tijdelijk verblijf bij Feyenoord.

De voorlopig laatste wedstrijd van Fer in Feyenoord-shirt, waarin hij scoorde:

Van Halst: Fulham en Twente komen er waarschijnlijk wel uit

Of Fer de vervanger wordt van Bryan Ruiz, is onduidelijk. De Costa Ricaanse sterspeler van Twente is volgens commercieel directeur Jan van Halst momenteel in Londen om een overgang naar het Fulham van trainer Martin Jol te bespreken. Ruiz zou zo’n 11 miljoen euro moeten opleveren. “De clubs zijn in gesprek en ik denk dat het rondkomt”, zegt Van Halst tegen de BBC.

Bryan Ruiz zelf zou echter nog niet overtuigd zijn van de sportieve promotie die een transfer naar Fulham zou inhouden. Eerder zei hij alleen te willen vertrekken naar een club uit Engeland, Spanje, Italië of Duitsland die Champions League speelt. Twente zou ook Luciano Narsingh van SC Heerenveen op het oog hebben om het verlies van Ruiz op te vangen.

Eerder op deze laatste dag van de transferperiode trok PSV al spits Tim Matavz aan van FC Groningen. De noorderlingen hadden vervanger David Texeira uit Uruguay al ingevlogen. Oranje-international Eljero Elia vertrok van Hamburger SV naar Juventus.

Voetbal International houdt hier de laatste transferberichten bij.

    • Jules Seegers