Aranxta Rus door naar tweede ronde US Open, ook Djokovic verder

Rus wacht in de tweede ronde een op papier zeer zware tegenstander. Foto NRC / Rien Zilvold

Arantxa Rus is goed begonnen aan de US Open. De 20-jarige Nederlandse rekende in New York met 6-2, 6-4 af met de Russische Elena Vesnina. In de volgende ronde wacht Rus een loodzware opgave: nummer één van de wereld Caroline Wozniacki is dan haar tegenstandster.

Rus verbaasde dit jaar op Roland Garros vriend en vijand door Kim Clijsters te verslaan, maar voor Wimbledon wist ze zich vervolgens niet te kwalificeren. In New York werd de Monsterse vanwege haar 82e plaats op de wereldranglijst direct toegelaten. Tegen Vesnina, de mondiale nummer 43, maakte Rus gisteravond laat Nederlandse tijd een prima indruk. Zelfs een 4-2 achterstand in de tweede set kon haar niet van de wijs brengen.

Novak Djokovic hoefde in de eerste ronde van het laatste Grand Slamtoernooi van het seizoen weinig energie te verspillen. De Serviër, die op jacht is naar zijn derde Grand Slamtitel van het seizoen, zag zijn Ierse tegenstander Conor Niland bij een stand van 6-0, 5-1 in het voordeel van Djokovic opgeven. Ook Rafael Nadal en Jo-Wilfried Tsonga bereikten de tweede ronde op Flushing Meadows.

    • Jules Seegers