Alle wethouders in Schiedam stappen op

Ook de drie overgebleven wethouders in Schiedam zijn maandagavond opgestapt. Maandagmiddag stapte wethouder Ad Mostert (VVD) al op. In brieven aan de gemeenteraad lieten de wethouders Ad Hekman (CDA), Menno Siljee (PvdA) en Maarten Groene (PvdA) weten dat ze niet direct opstappen, maar hun portefeuille ter beschikking stellen om het open debat over het vrijdag gepubliceerde integriteitsonderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten niet in de weg te staan. Ze zouden zich persoonlijk geraakt voelen door de bevindingen. In het rapport staat dat Wilma Verver (VVD) zich als burgemeester van Schiedam schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ook is ze ernstig tekortgeschoten op het gebied van integriteit. De burgemeester is in juni opgestapt. (Novum)