5 redenen om uit te gaan

Foto uit You All Fell For My Act.

1 THEATER

Kreten en gefluister

Amsterdam: Stadsschouwburg. T/m 2 sept, 20.00u. www.ssba.nl

Ivo van Hove regisseert na Scènes uit een huwelijk opnieuw een filmscript van Ingmar Bergman. Kreten en gefluister toont vier hunkerende vrouwen mijmerend over het verleden en schijnbaar onmachtig de toekomst vorm te geven. Met Roeland Fernhout, Janni Goslinga, Hugo Koolschijn, Chris Nietvelt, Halina Reijn, Karina Smulders.

2 muziek

Austra + Kool Thing

Amsterdam: OT301. Tijd: 20.30u. Entree: 8 euro, gratis voor Subbacultcha! leden. www.subbacultcha.nl

Subbacultcha presenteert twee bands in de OT301. Het Canadese Austra, met Katie Stelmanis als lead singer, maakt dansbare donkere new wave- muziek. De avond wordt geopend door het Iers/Australische shoegaze duo Kool Thing uit Berlijn.

3 theater/club

Fight Club anno 2011

Amsterdam: Roest, Czaar Peterstraat 213. 31 aug t/m 25 sept (beh. ma & di), 19.00u. www.declub.nu

Ongeveer een jaar geleden speelde in Amsterdam de theatervoorstelling De Club, geïnspireerd op de film Fight Club. Bezoekers werden geblinddoekt naar de speellocatie vervoerd. Nu is de Club terug en worden er in Amsterdam, Eindhoven en Gent avonden gehouden voor aspirant-leden. Tijdens deze avonden moet er worden nagedacht over de vraag waarom we hier nou eigenlijk op deze aardbol leven. Soms met bekende leden als Tygo Gernandt, Tim Murck en Leon van der Zanden.

4 tentoonstelling

You All Fell For My Act

Rotterdam: Showroom Mama. T/m 16 okt, wo-zo 13.00-18.00u. www.showroommama.nl

Tentoonstelling over de macht van de lens, gemaakt door deelnemers van Rookies MA, de opleiding van Showroom Mama. In You All Fell For My Act maken kunstenaars gebruik van de snelle circulatie van beelden via allerlei kanalen en reageren ze op stereotypen die hieruit voortkomen.

5 festival

Waalsprong – Tafel van de Idee

Nijmegen Lent. 1 sept. Gratis, beh. diner 20 euro. www.mobilearts.nl

In Nijmegen Lent doet een 120 meter lange tafel dienst als podium, discussieplatform en ontmoetingsplek. Verderop verrijst over een aantal jaar het eiland Veur-Lent. Iedereen wordt uitgenodigd om aan te schuiven en zijn ideeën over de Waalsprong te uiten. Op het programma staan een ornithologisch ontbijt met jazzdrummer Fred van Duijnhoven en pianist Michiel Braam, een overtocht over de spoorbrug o.l.v. Bo van de Graaf en alle Nijmeegse straatorkesten, een diner van André Amaro met onder meer Pips:Lab en nachtburgemeester Doro Krol met 15 dichters, en performances van Ellen ten Damme en het Nijmeegse gezelschap I Compani.