Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Juist tijdens de begindagen van het meteorologische najaar, dat donderdag start, stijgt de temperatuur. Morgen wordt aan de bescheiden opwarming al een begin gemaakt. De afgelopen dagen stroomde koele lucht van bij de noordpoolcirkel over Nederland. Die gaat verdreven worden dankzij de verplaatsing van een hogedrukgebied dat de afgelopen tijd bij de Britse eilanden lag en vandaag al een uitloper kende over Frankrijk en Luxemburg. Morgen schuift het hogedrukgebied wat verder naar het noordoosten, met de uitloper over Nederland.

Vanavond en vannacht trekken vanuit zee enkele buien over, de meeste in het noorden. De breedste opklaringen zijn er in het zuidoosten, waar het afkoelt tot rond 7 graden. Aan de kust wordt het 13 graden.

Morgen lijkt op vandaag, met enkele regenbuien, waarvan de meeste in het noorden en midden van het land. Soms breekt de zon door. Later in de middag trekken de buien naar Duitsland weg. Bij een afzwakkende wind wordt het 16 graden in Friesland tot 19 graden in Limburg.

Na morgen loopt het kwik langzaam verder op, naar 20 tot 24 graden in het weekend. Het is op de meeste plaatsen droog, maar zondag naderen meer buien.