US Open: De Bakker direct naar huis, Wimbledon-winnares verliest

De Roemeense Dulgheru zorgde gisteravond voor een verrassing door Wimbledon-winnares Kvitova te verslaan. Foto Chris Trotman / Getty Images via AFP

Thiemo de Bakker is er gisteravond op de US Open in New York niet in geslaagd de eerste ronde te overleven. De Nederlandse tennisser ging in vier sets onderuit tegen de Tunesische qualifier Malek Jaziri.

De Bakker wist op Flushing Meadows de eerste set nog wel te winnen (6-4), maar kwam in de drie sets die volgden elke keer weer tekort tegen de onbekende Tunesiër: 6-1, 6-4, 6-2.

Er waren meer verrassingen op de eerste speeldag van de US Open, het vierde en laatste Grandslamtoernooi van het kalenderjaar. Zo kwam de winnares van Wimbledon, de als vijfde geplaatste Tsjechische Petra Kvitova, verrassend genoeg tekort tegen de ongeplaatste Roemeense Alexandra Dulgheru: 6-7, 3-6.

Federer maakt geen fout in eerste ronde

Roger Federer ging in zijn eersterondepartij niet in de fout en won gemakkelijk in drie sets van de Colombiaan Santiago Giraldo (6-4, 6-3, 6-2). Ook Gael Monfils en Thomas Berdych plaatsten zich voor de tweede ronde. In het vrouwentoernooi had Maria Sharapova, als derde geplaatst, drie sets nodig in haar eerste rondewedstrijd tegen de Britse Heather Watson (3-6, 7-5, 6-3). Andere favorieten als Vera Zvonareva en Venus Williams wonnen hun wedstrijden in twee sets.

Drie Nederlanders in actie op tweede speeldag

Na het teleurstellende optreden van De Bakker van gisteren komen vandaag weer drie Nederlanders de baan op in New York. In het mannentoernooi treft Jesse Huta Galung komende nacht de Amerikaan James Blake. Bij de dames begint Arantxa Rus haar toernooi tegen de Russische Elena Vesnina, terwijl Michaëlla Krajicek Elini Daniilidou uit Griekenland ontmoet.

    • Pim van den Dool