Opzij stuurt critica Serdijn de laan uit

Maandblad Opzij heeft recensente Daniëlle Serdijn weggestuurd. De critica gaf bij een korte bespreking in het septembernummer drie sterren aan Stille mensen, de nieuwe roman van Esther Ending, maar dat boek is nog niet af. Hoofdredacteur Margriet van der Linden had het vorige week nog over een bedrijfsongeval en zag geen reden voor stappen tegen Serdijn. Reacties van lezers hebben haar inmiddels op andere gedachten gebracht: „De integriteit van Opzij staat voorop, als lezers daar vraagtekens bij plaatsen is mijn optelsom gemaakt. Dat is ook mijn taak, al is dit geen beslissing die je makkelijk neemt.” Volgens Serdijn, die ook voor de Volkskrant schrijft, bestaat de rubriek waarin het stukje verscheen uit signalementen die Opzij als recensies wil presenteren. „Als er dan iets misgaat, is de eenvoudigste oplossing om een freelancer te offeren.”

    • Arjen Fortuin