Mogelijk snel schadevergoeding voor slachtoffers stadion FC Twente

Het ingestorte dak van het FC Twente stadion. Foto NRC / Eric Brinkhorst

De slachtoffers van het bouwongeval in de Grolsch Veste van FC Twente krijgen mogelijk snel een schaderegeling.

De bouwcombinatie probeert de schade te regelen zonder dat de aansprakelijkheid vaststaat, meldt Drost Letselschade vanavond. Het advocatenkantoor staat minstens tien slachtoffers bij.

In een brief aan Drost schrijft de bouwcombinatie dat het de aansprakelijkheid nog niet wil erkennen, omdat er nog geen duidelijkheid is over de aansprakelijkheid van de verschillende betrokken partijen. Bij de meeste slachtoffers is sprake van geestelijke schade. Bij een of twee is ook daadwerkelijk sprake van lichamelijk letsel. Hoeveel de slachtoffers claimen, is niet duidelijk.

Op 7 juli stortte een deel van het dak van het stadion van FC Twente in tijdens bouwwerkzaamheden. Hierbij kwamen twee bouwvakkers om het leven en raakten zestien mensen gewond.

Op 17 augustus bleek uit een tussenrapportage (pdf) van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, die het ongeluk onderzoekt dat de basisconstructie van het dak van het FC Twente stadion nog niet gereed was toen er werd gestart met de afbouw. Het definitieve rapport van de Onderzoeksraad verschijnt naar verwachting pas in april 2012. Uit het onderzoek moet onder andere blijken waarom het mogelijk was dat zoveel mensen tegelijk aan het werk waren, terwijl de dakbouw nog in een gevaarlijke fase was.

    • Hans Klis