Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Mogelijk opnieuw auto beschoten door snelwegschutter

De politie heeft al 32 tips binnengekregen. Foto NRC / Maurice Boyer
De politie heeft al 32 tips binnengekregen. Foto NRC / Maurice Boyer De politie heeft al 32 tips binnengekregen. Foto NRC / Maurice Boyer

Op de A4 is vanmiddag ter hoogte van Leidschendam opnieuw een autoruit gesneuveld. De politie onderzoekt of dit het werk is van de snelwegschutter die sinds zondag 7 augustus 35 keer heeft toegeslagen op de Nederlandse snelwegen.

Het incident vond plaats van Amsterdam richting Den Haag. Er zijn de afgelopen weken 36 autoruiten kapot geschoten, zo meldt het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Naar aanleiding van het schietincident gisteren op de A29 in de Heijnenoordtunnel kreeg de KLPD 32 tips binnen. Geen van de 35 beschoten automobilisten raakte gewond. Als de A4 ook het werk van de schutter blijkt komt het aantal incidenten op 36.

Politie heeft voor het eerst snipper informatie

Voor het eerst heeft de politie een snipper informatie over de snelwegschutter. Een zilvergrijze auto, mogelijk een Volkswagen Golf, reed met verhoogde snelheid door na een schietincident dat gistermorgen plaatsvond op de A29 bij Barendrecht. Dat meldden twee getuigen aan de politie. Een signalement van de bestuurder ontbreekt. Het KLPD houdt rekening met de betrokkenheid van meerdere schutters. Het is aannemelijk dat geschoten wordt met een luchtdrukwapen, want de politie vindt geen kogels of “projectielen” in de getroffen auto’s.