'Mario Been aan de slag bij Racing Genk'

Mario Been wordt de nieuwe coach van de Belgische landskampioen Racing Genk. Dat melden Belgische media. De club zocht een coach die vrij was, graag met de jeugd werkt en internationale ervaring heeft. Been beantwoordt aan die criteria en stond bovenaan het verlanglijstje, schrijft De Standaard.

Been stapte vorige maand op bij Feyenoord nadat de spelers het vertrouwen in hem hadden opgezegd.

Mario Been staat voor de opdracht RC Genk door een zware poule van de Champions League te loodsen met Chelsea, Valencia en Leverkusen als tegenstanders. RC Genk had al eerder een Nederlandse hoofdtrainer: Sef Vergoossen die in 2002 met het club de landstitel behaalde.

Been stond samen met landgenoot Henk ten Cate bovenaan de verlanglijst van Genk om de Vlaamse succescoach Frank Vercauteren op te volgen. Vercauteren is vertrokken naar Al-Jazira in Abu Dhabi.

Bij Feyenoord was Mario Been tien jaar geleden eerst werkzaam als assistent van Bert van Marwijk. Daarna was hij succesvol als hoofdcoach van het Nijmeegse NEC waarmee hij zich plaatste voor de UEFA Cup.

Met Feyenoord, waar hij in januari 2009 aan de slag ging, behaalde hij het eerste seizoen nog een vierde plaats en Europees voetbal. Het afgelopen seizoen verliep dramatisch met een 10-0 uitnederlaag tegen PSV als dieptepunt. In juli stapte Been op, nadat bleek dat de meeste spelers het vertrouwen in hem hadden verloren.