Kortkolom sport

Fenerbahçe wil naar CAS om schorsing CL

Istanbul. Fenerbahçe wil naar het internationaal sporttribunaal CAS stappen om de uitsluiting van de Champions League aan te vechten. Fenerbahçe is door de Turkse bond uit het toernooi gehaald wegens sterke vermoedens van betrokkenheid bij een omkoopschandaal. Eerder werd een beroep van de hand gewezen door de Turkse bond, waarna de club wilde degraderen. Dat verzoek is niet ingewilligd. Het Turkse voetbal is verwikkeld in een groot omkoopschandaal. Meer dan dertig mensen zijn gearresteerd, onder wie Fenerbahçe-voorzitter Aziz Yildirim. (AP)

Jumping Maastricht uit geldgebrek afgelast

Maastricht. De 24ste editie van Jumping Indoor Maastricht (JIM) gaat medio november niet door. Teruglopende bezoekersaantallen en vooral het afhaken van sponsoren maken het organiseren van het paardensportevenement dit jaar onmogelijk. Het organiserende bureau van JIM richt zich nu op 2012. „We gaan in gesprek met mogelijke sponsoren, de gemeente en de provincie. Daarna moeten we bij de internationale paardensportbond ons weekend weer reserveren. De naam JIM is niet zomaar weg”, zegt een woordvoerder. (NRC)

Manager Jan van Halst vertrekt bij FC Twente

Enschede. Jan van Halst, manager algemene zaken van FC Twente, vertrekt per 1 december 2011 bij de Enschede voetbalclub. Tijdens zijn actieve carrière speelde hij behalve voor FC Twente voor FC Utrecht, FC Wageningen, Ajax, Fortuna Sittard en Vitesse. Hij is nu ook werkzaam als tv-analyticus bij de NOS. Van Halst was sinds 2003 werkzaam in diverse functies bij FC Twente. (NRC)

Uruguayaan Forlan van Atlético naar Inter

Rotterdam. De overgang van aanvaller Diego Forlan naar Internazionale is zo goed als rond. De 32-jarige Uruguayaanse voetballer heeft gisteren afscheid genomen bij Atlético Madrid. Forlan wordt bij de Italiaanse club de opvolger van Samuel Eto’o, die is vertrokken naar Anzhi Makhachkala. Forlan scoorde 96 keer in 198 duels voor de Spaanse club. (Novum)

Weer huurling van Chelsea voor Vitesse

Arnhem. Vitesse heeft met Ulises Davila weer een voetbalhuurling van Chelsea binnengehaald. De 20-jarige middenvelder uit Mexico tekende vorige week een vijfjarig contract bij Chelsea en wordt vandaag door Vitesse vastgelegd. De Arnhemse club huurt Davila voor één seizoen. Vorige week huurde Vitesse al de Tsjechische verdediger Tomas Kalas van Chelsea. Davila wacht in Mexico nog op een werkvergunning. (Novum)

ADO met John Verhoek en Hongaar Horváth

Rotterdam. De 22-jarige aanvaller Verhoek komt voor een seizoen van Stade Rennes. Het jongere broertje van Wesley Verhoek werd in de winterstop door de Franse club overgenomen van FC Den Bosch, maar mag in Den Haag ervaring opdoen. De 26- jarige verdediger Horváth komt over van FC Fehéva en tekent een contract voor twee jaar. (Novum)

Ajacied Theo Janssen voetballer van het jaar

Rotterdam. Ajacied Theo Janssen is verkozen tot voetballer van de eredivisie van 2010-2011. Janssen, die de afgelopen drie seizoenen bij FC Twente speelde, kreeg de ‘Gouden Schoen’ op een gala in Hilversum. Tweede werd Wesley Verhoek van ADO Den Haag en derde Ruud Vormer van Roda JC. (NRC)