Hier keken ze 48 jaar naar de zonsondergang

Nags Head. Billy Stinson, zijn vrouw Sandra Stinson en dochter Erin treuren op het trapje waar hun vakantiehuis stond voordat het werd verwoest door orkaan Irene afgelopen zondag. "Heel even deden we alsof het huis nog achter ons stond en we gewoon naar de zonsondergang keken", vertelde de dochter aan persbureau AFP. Het huisje in North-Carolina was sinds 1963 in het bezit van de familie. De familie was langs de waterlijn gelopen op zoek naar resten van het verwoeste huis. Samen waadden ze door het water naar de trap die als enige nog overeind stond. De tropische storm Irene heeft minstens 29 slachtoffers gemaakt in de negen staten van de Amerikaanse oostkust. Het merendeel van de slachtoffers is gedood door omgewaaide bomen, afgebroken boomtakken of verkeersongevallen. Sinds zondag is Irene afgezwakt tot een tropische storm, die gisteravond over Canada ging. NAGS HEAD, NC - AUGUST 28: Billy Stinson (L) comforts his daughter Erin Stinson as they sit on the steps where their cottage once stood before it was destroyed by Hurricane Irene August 28, 2011 in Nags Head, North Carolina. The cottage, built in 1903, was one of the first vacation cottages built on Albemarle Sound in Nags Head. Stinson has owned the home, which is listed in the National Register of Historic Places, since 1963. "We were pretending, just for a moment, that the cottage was still behind us and we were just sitting there watching the sunset," said Erin afterward. Scott Olson/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Billy Stinson, zijn vrouw Sandra Stinson en dochter Erin treuren op het trapje waar hun vakantiehuis stond voordat het werd verwoest door orkaan Irene afgelopen zondag.

„Heel even deden we alsof het huis nog achter ons stond en we gewoon naar de zonsondergang keken”, vertelde de dochter aan persbureau AFP. Het huisje in North-Carolina was sinds 1963 in het bezit van de familie.

De familie was langs de waterlijn gelopen op zoek naar resten van het verwoeste huis. Samen waadden ze door het water naar de trap die als enige nog overeind stond.

De tropische storm Irene heeft minstens 29 slachtoffers gemaakt in de negen staten van de Amerikaanse oostkust. Het merendeel van de slachtoffers is gedood door omgewaaide bomen, afgebroken boomtakken of verkeersongevallen.

Sinds zondag is Irene afgezwakt tot een tropische storm, die gisteravond over Canada ging.

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad