Het hupst, het davert en het swingt bij The Medics

cd pop

The Medics: Dance Into The Dark***

The Medics, een vijfmansband uit Utrecht, weet hoe je de luisteraar bij de lurven moet grijpen: met een soepele vierkwartsmaat van de drummer, met een voorman die zingt alsof hij net over de rand van een ravijn is gekukeld. En een gitarist die zijn galmende loopjes als feestverlichting door de liedjes hangt. Dat die loopjes nogal bekend voorkomen, mag de pret niet drukken.

Ook als geheel klinkt de debuut-cd van The Medics, Dance Into The Night, als een enthousiast uitgevoerd citatenboek: de wanhopige zang verwijst naar The Killers, de gesmeerde melodieuze rockstijl kennen we uit de Britse pophistorie, en in de gitaarriffs maken Coldplay en Editors hun opwachting.

Het hupst, het davert, het swingt, en daarbij is alles – koortjes, galm, jubelende uithalen – in het werk gesteld om te imponeren. Dat leidt tot een opdringerig geluid, maar dat stoort alleen als de compositie te dun is om die weelde te kunnen dragen (zoals in ‘City’). De meeste nummers van The Medics zijn de moeite waard om te worden gehoord.

Hester Carvalho

The Medics treden 16/9 op in Tivoli, Utrecht. Daarna tournee t/m oktober. Voor meer informatie, zie: themedics.nl

    • Hester Carvalho