Hema opent alweer haar vijfde vestiging in Parijs

Parijs telt vanaf morgen vijf Hema’s, in heel Frankrijk zijn het er zeven.

De Hema opent morgen de deuren van haar vijfde vestiging in Parijs. Dat heeft het Nederlandse warenhuis gisteren bekendgemaakt. De nieuwe Hema is gevestigd in Evry, een voorstad ten zuiden van Parijs. De teller komt hiermee in Frankrijk op zeven vestigingen.

Eind dit jaar opent Hema ook nog een vestiging in het treinstation Gare du Nord in Parijs. Volgens Hema doen alle vestigingen het tot nu toe goed. „De reacties van onze Franse klanten zijn positief”, stelt de keten in een persbericht.

De Hema is eigendom van Lion Capital, een Brits private-equityfonds. Dat bedrijf kocht de warenhuisketen in 2007 voor 1,1 miljard euro van Maxeda. In 2010 zette de huidige eigenaar de Hema al weer in de etalage, maar echt serieuze interesse is er nog niet. Hema heeft filialen in Nederland, Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland. (NRC)