‘Fox-presentator Bill O’Reilly gebruikte politie als privé-detective’

Fox-presentator Bill O'Reilly. Foto schermafbeelding YouTube

Fox-presentator Bill O’Reilly is niet alleen een scherpschutter op televisie, maar ook in het echte leven. Althans, dat zou blijken uit emails van een politieagent van het Nassau County Police Department. Agent Richard Harasym moest van zijn chef onderzoeken of een collega een affaire had met de vrouw van de bekende televisiepresentator, Maureen McPhilmy O’Reilly.

Harasym werkt al twaalf jaar bij interne zaken en was gewend corruptie in het politiekorps te onderzoeken, maar niet als een veredelde privé-detective vreemdgaande echtgenotes te schaduwen. Toch werd dit volgens een bron dicht van Harasym gevraagd door zijn meerderen, meldt website Gawker. Harasym aan de bron in een email:

“He told me, ‘You’ll never guess what happened to me the other day. Do you know Bill O’Reilly? I got called into my boss’ office saying they wanted me to meet with these two PI’s working for O’Reilly to go over some information because a detective was having an affair with O’Reilly’s wife.’”

De onthulling, als het waar is, is pikant omdat de Amerikaanse presentator van het opinieprogramma The O’Reilly factor zich al jaren opwerpt als het geweten van conservatief Amerika.

Bekijk hieronder een fragment over de waarheid over Amsterdam volgens O’Reilly:

    • Hans Klis