Dode en gewonden bij schietpartij voor islamitisch centrum Kopenhagen

Een schietpartij voor een islamitisch cultureel centrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen heeft vanochtend aan één persoon het leven gekost. Ook zijn er twee gewonden gevallen, maakte de politie vanmiddag bekend.

De schietpartij voor het centrum in de wijk Vesterbro brak volgens persbureau AP uit na afloop van het gebed ter ere van het eind van de ramadan, zei politiewoordvoerder Lau Thygesen. Meer details over het gebeurde kon hij nog niet geven. De politie heeft de straten rond het centrum en de parkeerplaats afgezet voor sporenonderzoek.

Ooggetuigen zeiden dat de schoten waren gelost vanuit een passerende auto. Een man zei voor de Deense televisie dat twee groepen jongeren voor de schietpartij ruzie maakten op de parkeerplaats. Hij hoorde ‘vijftien, misschien twintig’ schoten terwijl hij met zijn zoon van 10 wegreed. “Ik zag mensen, vrouwen, kinderen wegduiken en zich verschuilen achter auto’s. Het was echt heel naar”, aldus de man.

Het centrum werd eind jaren zeventig door Pakistaanse immigranten gesticht. Het gebouw omvat een moskee en lokalen waren jongens en meisjes in het Deens islamonderricht krijgen.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool