Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Dochter Gaddafi bevalt in Algerije van meisje: nieuwste Gaddafi heet Safia

Aisha Gaddafi liet zich halverwege april nog toejuichen in Tripoli. Foto Reuters / Louafi Larbi

Gisteren werd nog bekend dat Gaddafi’s enige dochter met drie ander familieleden naar Algerije is gevlucht. Vanmiddag kwam er weer nieuws uit Algerije: Aisha Gaddafi is daar bevallen van een dochter.

Een anonieme bron rond de Algerijnse regering vertelde vanmiddag aan persbureau AFP dat Aisha vanochtend vroeg een klein meisje heeft gekregen. Ook de Algerijnse krant Ennahar bericht over de geboorte van een nieuwe Gaddafi. De jongste telg uit de Gaddafi-clan heeft de naam Safia gekregen en is daarmee genoemd naar haar grootmoeder. Moeder en dochter schijnen het goed te maken.

Gaddafi zelf schijnt ondertussen gevlucht te zijn naar de zuid-Libische stad Sabha. De vraag is of hij al vernomen heeft dat hij opnieuw opa is geworden.