Dicteert televisie de sport?

Het logo van de sponsor van Zenit St Petersburg is niet in beeld. Foto AFP Zenit St Petersburg Russian forward Igor Denisov celebrates after scoring the first goal during the UEFA Cup final match between Scottish football club Glasgow Rangers and Russian side Zenit St Petersburg at Manchester City stadium on May 14, 2008 in Manchester, north-west England. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI AFP

Eén keer te vroeg gestart en hij lag eruit. Usain Bolt, ‘s werelds beste sprinter, diskwalificeerde zichzelf afgelopen weekend bij de finale van de 100 meter op de WK atletiek. Een herkansing krijgen de atleten tegenwoordig niet meer.Waarom eigenlijk niet? Had de internationale atletiekfederatie IAAF sportieve redenen om de herstart af te schaffen, of duren al die herkansingen te lang voor de tv? En hoe zit dat bij andere sporten? De invloed van de televisie op de sport is groot.

Bronnen:

    • Freek Schravesande
    • Laura van der Wal