Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

De beste blogs over Londen

Een onmisbaar blog voor wie wil weten wat er in Londen gebeurt is Londonist (londonist.com). Het brengt nieuws en geeft uitgaanstips voor boeken- en kunstliefhebbers, nerds en foodies, met foto’s en wandelingen langs onbekende locaties. Het mooiste onderdeel is ‘maps’. Londonist verzamelt handgetekende en bijzondere plattegronden: een metrokaart op de juiste schaal getekend, een kaart met alle natuurgebieden of alle openbare wc’s.

Het prijswinnende London Underground (londonunderground.blogspot.com) is niet het mooist vormgegeven blog, wel onontbeerlijk voor forensen die af en toe genoeg hebben van hun ondergrondse reizen. Annie Mole schrijft op hilarische en soms ontroerende wijze over de Londense metro. Dat geldt ook voor de dames van One Bus at a Time (londonbusesonebusatatime.blogspot.com), die busroutes van begin- tot eindpunt nemen en beschrijven wat ze onderweg meemaken.

Er is volgend jaar geen ontkomen aan: de Olympische Spelen komen naar Londen. Gek genoeg zijn er nog weinig leuke blogs over van Londenaren. De jongens van Olympic Park houden sinds 2008 bij hoe het park en het oosten van Londen veranderen, maar behalve een interessante collectie foto’s levert dat nog weinig op. (olympicpark2012.com). Er zijn wel veel media met uitgebreide sites, zoals de BBC. (bbc.co.uk/2012). En natuurlijk is er de officiële site london2012.com. (TK)