Aanslagpleger luchthaven Frankfurt morgen voor de rechter

Caption: ADVANCE FOR USE LABOR DAY WEEKEND, SEPT. 3-5, 2011 AND THEREAFTER - FILE - In this March 2, 2011 file photo police investigate the scene after 21-year-old Kosovo Albanian Arid Uka gunned down two American airmen on the bus outside Frankfurt airport, Germany. According to the indictment, Uka was radicalized over time by jihadist propaganda he saw on the Internet, and the night before the act had watched a video that purported to show American atrocities in Afghanistan but it was actually a clip from a film. The investigation turned up no connections with any terrorist organization. (AP Photo/Michael Probst, File) Forensische onderzoekers bij de bus op het vliegveld van Frankfurt waar de 21-jarige Arid Uka twee Amerikaanse militairen doodschoot op 2 maart 2011. Foto AP / Michael Probst

De Kosovaar die beschuldigd wordt van het doodschieten van twee Amerikaanse militairen op het vliegveld van Frankfurt in maart wordt morgen voorgeleid.

De 21-jarige Arid Uka wordt beschuldigd van het plegen van twee moorden en drie pogingen tot moord, meldt persbureau Reuters. Uka zou banden hebben met islamitische groeperingen en wilde wraak nemen voor de missie van Amerika in Afghanistan.

Op 2 maart schoot Uka bij een terminal van de luchthaven een Amerikaanse vliegenier buiten een bus in het achterhoofd en ging toen aan boord om de bestuurder door zijn hoofd te schieten. Nadat hij nog twee vliegeniers verwondde richtte hij zijn pistool op een derde en haalde de trekker twee keer over, maar het pistool blokkeerde. Hierop probeerde de Kosovaar te vluchten. Zijn beoogde slachtoffer ging achter hem aan en pakte hem in een terminal van het vliegveld.

    • Hans Klis