Zwanenzang van Amy Winehouse

Ze wiegt met haar hoofd als ze zingt en knippert met haar lange wimpers naar de 85-jarige Tony Bennett. Amy Winehouse lijkt ook goed bij stem bij het zingen van dit duet. Het is het laatste liedje dat ze in haar leven opnam.

Stukjes van het duet dat de onlangs overleden zangeres en de jazz-zanger op 23 maart opnamen, waren vannacht te zien bij de de uitreiking van de MTV Music Awards. Winehouse, die worstelde met overmatig drank- en drugsgebruik ziet er welvarend uit en eindigt de sessie met een innige knuffel voor Bennett. Hun liedje, Body and Soul, wordt in september uitgebracht. De opbrengst van het nummer zal naar een fonds gaan dat Winehouse’ familie wil opzetten voor hulp aan alcohol- en drugsverslaafden.

Er was een uitgebreid eerbetoon aan Winehouse. Volgens Bennett waren de opnames het bewijs van haar artistieke genialiteit. Bruno Mars zong vervolgens Valerie, de hit van Amy Winehouse en Mark Ronson uit 2006.

Bij de uitreiking van de awards trad Lady Gaga aan als haar mannelijk alter ego Jo Calderone, maar de show stal ze niet. Dat deed Beyoncé, die aankondigde zwanger te zijn. Beyoncé trad ook nog op, in zwangerschapsbroek én op stiletto’s.